HomeDinerRisotto met paddenstoelen

Risotto met paddenstoelen

risotto 600 x 350De laatste weken is er veel gezegd en geschreven in de media over het eten van vlees. Of je nu wel of niet gelooft dat het eten van vlees slecht voor je is, het kan natuurlijk nooit kwaad om zo nu en dan eens een dagje over te slaan. Daarom ben ik gegaan naar een lekker recept zonder vlees.

Meestal mis ik bij het eten van een vegetarisch gerecht toch “iets”, maar deze risotto vind ik heerlijk. Met een lekkere salade erbij is het echt een complete maaltijd. Kun je toch moeilijk zonder vlees, kies dan voor een gebakken kipfilet, dat past er goed bij. Om dit recept helemaal af te maken maak ik gebruik van zelf geraspte Parmezaanse kaas, veel lekkerder dan uit een pakje. Bij de Aldi kun je voor een goede prijs een prima kaasje kopen, het hoeft dus helemaal niet zo duur te zijn.

Dit heb je nodig voor 2 personen:

3 eetlepels olijfolie, 1 uitje, 2 teentjes knoflook, 180 gram risottorijst, 100 ml rode wijn, 500 ml warme groente bouillon, 250 gram gemengde paddenstoelen, 30 gram boter, 100 gram geraspte Parmezaanse kaas (of zoveel als je lekker vindt).

Zo maak je het klaar:

Verhit wat olie in een wok of hapjespan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de rijst toe en schep om en om tot alle rijst met een laagje olie is bedekt. Voeg de wijn toe . Als de wijn is opgenomen door de rijst giet je telkens een schepje bouillon toe. Blijf goed roeren en voeg steeds bouillon toe als de rijst het vocht heeft opgenomen. Als de bouillon op is en de rijst nog niet gaar, dan vul je het aan met gewoon water, anders wordt de risotto te zout.

Verhit intussen in een andere pan een beetje olie en bak hierin de paddenstoelen goudbruin, voeg naar eigen smaak een beetje peper en zout toe. Roer de boter, een handje kaas en de helft van de paddenstoelen door de risotto. Schep de risotto op 2 borden, verdeel de rest van de paddenstoelen erover en bestrooi met de overige kaas. En nu … lekker eten!

 

 

 


Reacties

Risotto met paddenstoelen — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.