HomeAbout meVoorstellen

Even voorstellen

moniqueGraag stel ik mij even voor, zodat jullie weten wie de verhalen op deze site schrijft. Natuurlijk kan ik niet echt kennismaken maar ik zal proberen een beeld te schetsen van wie ik ben en hoe mijn leven eruit ziet. 

Mijn naam is Monique Platschorre. Ik ben inmiddels 48 jaar oud, woon in Vlaardingen en heb een fulltime baan als manager. Mijn gezin bestaat uit 2 tienerkids, een man en een hond. De doordeweekse dag begint om 7 uur als de wekker af gaat. Na het douchen en aankleden help ik de kinderen op weg naar school. Dat kunnen ze inmiddels best zelf, maar samen ontbijten vind ik een fijne start van de dag, en zo hebben we even tijd voor elkaar.

Mijn man werkt als interim-manager en de indeling van zijn dag is afhankelijk van de opdracht die hij op dat moment heeft. Meestal is hij vroeg weg en laat thuis. Na het ontbijt loop ik een stukje met de hond en ga dan naar mijn werk. Ik neem mij altijd voor om een eet-weekplan te maken, maar ik doe het zelden. Dus moet ik iedere dag bedenken wat ik ga koken. En dat vind ik toch zo moeilijk.Telkens weer een gezonde maaltijd verzinnen. Vooral groente vind ik een crime. Ik hou zelf niet van gekookte groenten. Verder lust de één geen courgette, de ander geen worteltjes en de derde vindt spruiten maar niks. Pfft…..

Tijdens de lunch of na het werk ren ik naar de supermarkt om boodschappen te doen. De verleiding is groot om een makkelijke maaltijd te koken met behulp van knorr-paketten of kant-en-klare sauzen. Vooral omdat we door het sporten en bijbaantjes van de kinderen zelden tegelijk aan tafel zitten. Afhaalmaaltijden bestellen doen we bijna nooit en echte snacks, zoals patat en kroketten komen ook niet vaak op tafel. Al met al eten we redelijk gezond, maar het kan beter. De laatse jaren zijn er een paar kilootjes bijgekomen. Misschien niet zo gek op mijn leeftijd, maar het zint me niet. Tijd dus voor actie!

In de avonden ben ik graag bezig met mijn hobby’s; kleding maken, knutselen en mijn eigen webwinkel. Eigenlijk hou ik van allerlei dingen die te maken hebben met vormgeving en creativiteit. Zo is ook mijn interesse ontstaan voor het maken van websites en het opzetten van dit blog. Voor mij een perfecte mogelijkheid om mijn hobby’s en interesses te combineren. Met mijn blog wil ik mijn ervaringen, twijfels én inspiratie over een gezond en fit leven in de dagelijkse praktijk, graag delen. Ik hoop dat jullie mij willen volgen en steunen met tips en reacties.

XOXO Monique


Reacties

Voorstellen — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.