HomehomeEen verse lunchsalade

Een verse lunchsalade

salade 600Ik ben gek op brood, in alle soorten en maten. Dus eet ik graag knapperig stokbrood als ontbijt en heerlijke verse volkoren broodjes voor de lunch. Maar ja, de tendens in alle dieetboeken en foodblogs is natuurlijk om te minderen met koolhydraten en daar past het eten van veel brood niet bij. Maar wat eet je dan als lunch, vroeg ik mij af. Een salade ligt voor hand, maar heb ik daar genoeg aan? Tijd om het te gaan proberen…

Ziet er lekker uit he? Zoals jullie zien, heb ik toch 1 broodje erbij gegeten, maar het bevalt me wel om een salade te maken in plaats van broodjes met broodbeleg. Deze salade vult goed door de walnoten en de hartige bite van de brie. Wil je nog wat meer vulling of echt geen broodje nemen, voeg dan eens een handje gekookte quinoa toe.

Ingrediënten:

Een handje rucola; een handje ijsbergsla; een paar gedroogde tomaatjes; 5 halve walnoten; een halve gele paprika; een stukje brie of camembert, een scheutje olijfolie, peper en zout

Bereiding:

Leg de sla en rucola in een diep bord en versier met de gedroogde tomaatjes, breek de walnoten in stukjes en strooi er over heen. Schenk een scheutje olijfolie over de salade en bestrooi met een snufje zout en peper. Snij de paprika in repen en rooster even in een hapjespan. Snij de brie in plakjes en leg bovenop de salade. Maak het af met de paprika on top. En klaar is kees!

 

Heb jij een goed idee voor een lunch salade? Laat het mij svp weten, dan kan ik het proberen en als het mij bevalt plaats ik jouw recept ook op de site.

 


Reacties

Een verse lunchsalade — 2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.