HomehomeMoussaka met geroosterde groenten

Moussaka met geroosterde groenten

moussakaHet eerste recept dat ik met jullie wil delen: Griekse moussaka!

Bij mijn zoektocht naar gezonde en praktische voeding kwam ik dit recept tegen in een kookboek met mediterrane gerechten. Ik vind het een heerlijk gerecht en volgens mij is het ook heel gezond. Het is een recept met veel groenten, zonder rijst, pasta of aardappelen en toch is het een ovenschotel met een stevige bite.

Ik vind het altijd moeilijk om lekker vegetarische gerechten te vinden, maar deze moussaka is lekker met én zonder vlees. Dus het is aan jou, wil je vlees of juist niet. Voor mij is het een mogelijkheid om een beetje te minderen met het vlees.

Deze maaltijd kun je makkelijk wat eerder klaarmaken, dus is het ook heel geschikt voor een etentje met vrienden. Even in de oven en klaar! Serveer er dan bijvoorbeeld vers Turks brood bij met verschillende tapas en een frisse salade. Leuk om te zien en lekker!

Ingrediënten voor 4 personen:

1 grote aubergine in dikke plakken; 2 courgettes in dikke plakken; 2 uien in dunne plakken; 2 rode paprika’s in stukken; 2 tenen knoflook grof gesneden; 5 el olijfolie; 1 el fijngesneden verse tijm; zout en peper, 2 eieren; 300 ml Griekse yoghurt; 400 gr tomatenblokjes uit blik; 100 gr feta verkruimeld; eventueel 400 gr rundergehakt.

Bereiding:

1. Leg de aubergine, courgette, uien en paprika in een ovenschaal en bestrooi met de knoflook. Besprenkel de groenten met de olie, schep ze om en bestrooi ze met de tijm, zout en peper. Rooster de groenten 30 – 35 minuten in een op 220 graden voorverwarmde oven, tot ze goudbruin en zacht zijn. Schep ze halverwege de bereidingstijd om.

2. Klop intussen de eieren los met de yoghurt en wat zout en peper. Haal de geroosterde groenten uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 180 graden.

3. Schep de helft van de geroosterde groenten in een grote ovenschaal. Schep de tomaten met hun sap erop en verdeel de rest van de geroosterde groenten erover. Schenk het yoghurtmengsel over de groenten en bestrooi het geheel met de feta. Bak de moussaka in 45 minuten tot 1 uur in de oven, tot hij goudbruin kleurt. serveer warm of koud.

Eet smakelijk!


Reacties

Moussaka met geroosterde groenten — 3 reacties

  1. de moussaka, was heel erg lekker vooral met de Griekseyoghurt er door heen maakt het zo lekker, het is voor ons een recept om te bewaren zodat we het weer kunnen maken.we kijken uit naar de volgende recepten

Laat een reactie achter op Monique Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.